@ Floris Dekker
Het denken in wij-zij is altijd en overal. Het is wat wij mensen doen, de wereld indelen. In ons privé, tijdens het sporten en op ons werk. Binnen teams, binnen afdelingen, tussen afdelingen, tussen functies of werkzaamheden, tussen locaties, altijd en overal vindt er een indeling plaats. Grof gezegd tussen wij en zij. Daar is niets mis mee. Maar soms groeit het wij-zij denken, wordt de onderlinge afstand groter. En zijn er steeds meer verschillen en minder overeenkomsten. Het begrip voor de ander neemt af, gesprekken vallen stil of worden feller (woorden als altijd en nooit zijn een signaal). Het polariseren is begonnen.
Hoe werkt dat eigenlijk, polarisatie? Welke rollen zijn er, welke beweging vindt er plaats, waarom wordt het steeds spannender om gewoon je mening te geven? En hoe voorkom je dat je in zo’n polarisatie getrokken wordt?
Tijdens deze bijeenkomst leer je over de rollen, het belang, het mechanisme en de brandstof bij polarisatie. Bijvoorbeeld waarom neutraal blijven (vanuit keuze of als professional) steeds moeilijker wordt. Of wat het verschil is tussen conflict, tegenstelling en polarisatie. En wat je kunt doen als het eenmaal zover is, maar vooral wat je kunt doen om te voorkomen dat je team of organisatie er in belandt.
Floris Dekker werkt met teams, leidinggevende en organisaties. Hij ont-dekt vaak dingen die een succesvolle ontwikkeling in de weg lijken te staan. Als facilitator van Deep Democracy (level 5) weet hij als geen ander hoe zaken onder de oppervlakte impact kunnen hebben en hoe je deze in het zichtbare kunt krijgen.