Remko achter het roer

1e ronde: Team Resource Management

@ Remko Sietsma - Holland INcompany

“Iedereen heeft recht op een veilige en plezierige werkomgeving en de plicht daar voortdurend zelf aan mee te werken.”

Dit uitgangspunt maakt duidelijk wat de kern is van het concept ‘Team Resource Management’ (TRM). Wanneer je op zoekt bent naar een manier om de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap van teamleden, ten aanzien van de eigen samenwerking & effectiviteit, blijvend te vergroten dan kan TRM een prima bijdrage leveren.

Ooit begonnen in de luchtvaartindustrie na de vliegramp in Tenerife, is TRM uitgegroeid tot een wereldwijd gebruikt instrument om de samenwerking in teams blijvend te verbeteren. Werd de methode in beginsel vooral gebruikt door teams die werken in hiërarchische, risicovolle en/of snel veranderende contexten, vandaag de dag ontdekken ook andere samenwerkingsverbanden het nut van de zeven succesfactoren van TRM.

Tijdens deze workshop neemt Remko Sietsma je mee in hoe de ‘dynamische meetlat’ eruit ziet en hoe je deze tijdens en na de uitvoering van een opdracht of een project kunt inzetten om het team te helpen zichzelf voortdurend te verbeteren.


Remko Sietsma, is oprichter van Outing Holland en houdt zich sinds 1991 bezig met teams en leiders. Hij is gedragskundige en gespecialiseerd in het ontwikkelen van ervaringsgerichte werkvormen en -concepten die professionals letterlijk en figuurlijk in beweging zetten. Daarnaast is hij – als docent & examinator – zo’n 20 jaar verbonden aan de vakgroep Conflict- & crisisbeheersing van de Politieacademie. Hij traint & examineert onder andere de crisisteams van de Nederlandse Politie. Dit doet hij ook vanuit Holland INcompany, het zusje van Outing Holland.