Jaco en Thomas

3e ronde: Eigenaar ben je samen!

@ Jaco & Thomas - Mensen in Bedrijf & Holland INcompany

Eigenaarschap is een veelgehoorde term in organisaties. Het appelleert aan eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor professionals en initiatief.

Maar hoe geef je nu vorm aan eigenaarschap. Hoe voorkom je dat er overal initiatieven ontstaan en je door de bomen het bos niet meer ziet. Veelal leidt eigenaarschap niet tot de gewenste uitkomst omdat ofwel er geen sprake is van een duidelijke opdrachtgever, ofwel er geen heldere afstemming is over dat waar de eigenaar eigenaar van is, of denkt te zijn. Samen met één van onze klanten ontwikkelde Thomas en Jaco een model waarin eigenaarschap iets is dat je samen vorm geeft. In onze workshop ervaar je hoe lastig het kan zijn en leer je hoe het wel kan.


Thomas de Vries is eigenaar van Outing Holland en Holland INcompany. Als procesbegeleider en organisatieadviseur begeleidt hij team-, leiderschap- en talentontwikkelprogramma’s. Opdrachten variëren van meerjarige begeleiding van diverse Veiligheidsregio’s, begeleiden van Trainees & Young Talents bij diverse opdrachtgevers, leiderschapsprogramma`s en teamcoaching van diverse teams tot verzorgen van (onderdelen van) opleidingen in crisisbesluitvorming.

Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij is directeur/eigenaar van Mensen in Bedrijf en TeamQ en richtte samen met Daan V Rookmaaker de School voor Procesbegeleiden op. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking. Jaco schreef (samen met andere auteurs) diverse boeken, waaronder Tools voor teams en Handboek procesbegeleiden voor teamcoaches.