Jaco van der Schoor

01e ronde: Duik ook eens níet in de onderstroom

@ Jaco - School voor Procesbegeleiding

Binnen teams kan ‘de onderstroom’ een grote rol spelen als er gedoe is. Vaak hebben teamcoaches de neiging om er een flinke duik in te nemen (of wordt je al snel meegezogen in negativiteit, moddergooien en geklaag) en wordt de kans op ‘teamtherapie’ groot. Maar is ‘teamtherapie’ wel goed voor een team? Of zelfs nodig?

In deze workshop ontdek je hoe je in de dynamiek van teams kan interveniëren vanuit het motto: ‘zo oppervlakkig als kan, en zo diepgaand als moet’.

We gaan praktisch aan de slag; vanuit een praktijksitiuatie geven we je een methodisch afwegingskader wanneer en hoe je intervenieert (de driehoek van procesbegeleiden), en concrete handvatten voor met één van de zeven procesinterventies die Daan V. Rookmaaker en Jaco van der Schoor in het Handboek Procesbegeleiden voor Teamcoaches beschrijven. De inzichten en handvatten geven je direct houvast om in je praktijk toe te passen.

 


Jaco van der Schoor is organisatiepsycholoog en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij is directeur/eigenaar van Mensen in Bedrijf en TeamQ en richtte samen met Daan V Rookmaaker de School voor Procesbegeleiden op. Hij adviseert en begeleidt managementteams van grote organisaties op het gebied van samenwerking. Jaco schreef (samen met andere auteurs) diverse boeken, waaronder Tools voor teams en Handboek procesbegeleiden voor teamcoaches.