René Meijer

01e ronde: Als het niet loopt zoals je hoopt!

@ René Meijer - Opleidingscentrum het Balkon

Omgaan met ongemak in teambegeleiding

Een teamdag: ik heb allerlei speelse werkvormen voorbereid. Leuk, want dan gaan de teamleden  niet alleen met elkaar praten, maar ook dingen ervaren. Bij de introductie van een werkvorm staat een deelnemer op en zegt: “Als we dit gaan doen, dan haak ik helemaal af!”. Hij staat op en verlaat terstond de ruimte, de groep en mijzelf als teamcoach verbijsterd achterlatend.

In maart 2024 verschijnt bij Boom Uitgevers het nieuwe boek van René Meijer Omgaan met ongemak in coaching en training. Als het niet loopt zoals je hoopt, een wenkend perspectief!

In dit boek en in de workshop van René gaat het om ongemak, veroorzaakt door onverwachte situaties in je werk als teamcoach. Je geplande interventies worden doorkruist door lastige reacties van de ander. Hoe kun je hierop reageren? Welke houding kan je helpen om te gaan met de frustratie als het niet loopt zoals je wilt?

Op een levendige manier biedt René Meijer je handvatten om om te gaan met het ongemak in teambegeleiding. Hij illustreert zijn betoog met visies uit diverse stromingen, zoals boeddhisme, taoïsme, psychoanalyse, mentaliseren en Voice Dialogue.


René Meijer (psycholoog) verwondert zich er steeds weer over dat samenwerking in teams  goed verloopt. Zijn credo: ‘Gelukte samenwerking is een moment van geluk’! René is mede-eigenaar van Opleidingscentrum het Balkon en de Voice Dialogue Academie in Zutphen. Hij schreef eerder met Lex Mulder ‘De Hei op!, een groepsdynamische aanpak voor teamontwikkeling’ (Boom, 2015) en met Peter Bleumer Mentaliserend coachen, Bevorder zelfreflectie en inlevingsvermogen in organisaties (Boom, 2016).